fbpx

BEAR op bezoek bij

Houtdrogerij R. van Kasteren

Voordat we het hout bij BEAR kunnen vingerlassen moet het kunstmatig gedroogd worden tot een vochtpercentage van ca. 12-16%. Dit percentage is natuurlijk afhankelijk van de houtsoort en de gewenste toepassing. Veel van de partijen die wij vingerlassen worden gedroogd bij Houtdrogerij R. van Kasteren. We spreken elkaar eigenlijk niet zo vaak, en dus gingen we bij hem langs voor een kopje koffie en stelden hem wat vragen. Maak kennis met Rob!

BEAR Optima Wood op bezoek bij 1

Wie is Rob van Kasteren? Wat maakt jou gelukkig? 

Ik ben algemeen directeur van Houtdrogerij R. van Kasteren. Normaal is bij mij al gek genoeg, lekker nuchter en ik hou wel van wat droge humor. Wat mij gelukkig maakt is een productieve werkweek waardoor we orders op tijd kunnen leveren aan onze tevreden klanten.  

Houtdrogerij R van Kasteren BV is in 2008 ontstaan doormiddel van een overname van een bestaande houtdrogerij. Hoe ben je op het idee gekomen om een houtdrogerij over te nemen? 

Per toeval kwam ik het tegen en leek me een leuke uitdaging na enkele jaren in de bouw te hebben gewerkt. Destijds zijn we begonnen met 3 droogkamers met 3 klanten en alleen eiken. Nu is het aardig uit de hand gelopen (in positieve zin) met 20 droogkamers met een enorm gegroeid klantenbestand. 

Welke houtsoorten drogen jullie het meest? 

De houtsoorten die we op dit moment vooral drogen zijn Eiken, Sapeli, Sipo, Iroko, Western Red Cedar.  

Over welke veranderingen of vernieuwingen ben je het meest enthousiast? 

Door de jaren heen zijn er uiteraard net als in andere sectoren veel ontwikkelingen geweest, maar eigenlijk alles wat te maken heeft het drogen van hout maakt mij enthousiast.   

Wat is het leukste aan je werk? 

De uitdaging om de planning voor mijn klanten te halen ondanks dat iedere droogcyclus weer anders is. Ook de contacten met de klanten vind ik een van de dingen die mijn werk zo leuk maakt. 

BEAR Optima Wood op bezoek bij 2
BEAR Optima Wood op bezoek bij 3

Hoe ziet Houtdrogerij R van Kasteren er over 5 jaar uit? 

We hebben al mooie stappen gemaakt afgelopen jaren. Hoop hetzelfde als nu alleen misschien nog wat dingen perfectioneren. 

Heb je nog tips als we hout bij je willen laten drogen? 

Er zijn veel verschillende houtsoorten en geen enkele partij is hetzelfde. Als je wat wil laten drogen, kun je het beste gewoon contact met me opnemen zodat ik je van het juiste advies kan voorzien.

Heb je nog een leuke tegeltjeswijsheid of anekdote? 

Beter 1 bier in de hand dan geen hand. Geen drogere humor dan bij een houtdrogerij!

Bear Optima Wood
Rudolf Dieselstraat 31
7442 DR Nijverdal