fbpx

Over ons

Sinds 1996 optimaliseren en vingerlassen wij al uw hout. Bear Optima Wood is uw dienstverlener bij uitstek en werkt in opdracht van derden zoals houthandelaren, houtimporteurs, timmerfabrikanten en bedrijven gespecialiseerd in houtbewerking.

In 2009 hebben wij onze productiecapaciteit verdubbeld door te investeren in een nieuw pand én nieuw geavanceerd machinepark. Daarmee kunnen wij u nog beter en sneller van dienst zijn. Wij beschikken momenteel over 1 schaafstraat, 2 vingerlasstraten en een overdekte hal van ruim 4000m2.

Als dienstverlener werken wij in opdracht van derden zoals houthandelaren en importeurs, timmerfabrikanten en overige houtbewerkingbedrijven.

Wilt u uw hout optimaal benutten? Laat uw hout dan door ons vingerlassen, wij halen eruit wat erin zit!

Duurzaam ondernemen

Duurzame bedrijfsvoering

Zorgvuldig grondstoffengebruik zorg voor een kostenbesparing niet alleen voor ons, maar ook voor u! BEAR Optima Wood B.V. vindt duurzaam ondernemen erg belangrijk. Wij zijn continu bezig om een goede balans te vinden tussen people, planet en profit. Deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel ons als de samenleving. Samen dragen we een verantwoordelijkheid die verder gaat dan wat de wet- en regelgeving voorschrijft!

Door middel van afvalpreventie richten wij ons op het voorkomen of beperken dat afvalstof of emissie ontstaan. Dit leidt in productieprocessen tot besparing van grondstoffen en energie, en dat leidt bijvoorbeeld weer tot minder vervuiling en CO2-uitstoot. Ook draagt het bij aan efficiëntere productie, met lagere productiekosten en betere arbeidsomstandigheden. Met als gevolg dat wij u de scherpste tarieven van Nederland kunnen bieden! Bij de bouw van ons nieuwe pand in 2009 hebben wij rekening gehouden met het milieu en onze omgeving. Zo hebben wij een speciale ketel laten installeren die gestookt wordt op houtkrullen waardoor wij jaarlijks veel energie kunnen besparen. Eventuele overgebleven houtkrullen worden tot biomassa verwerkt voor verbranding in ketels elders in het land.

Duurzame relaties

We streven naar duurzame relaties met onze klanten, onze medewerkers en onze partners. BEAR Optima Wood B.V. is actief betrokken bij diverse organisaties en initiatieven. Wij sponsoren graag activiteiten en projecten in de lokale gemeenschap. Onder andere Voetbalvereniging DES en onze eigen BEAR wielerploeg kan op onze steun rekenen.

Duurzame oplossingen

Door middel van ons nieuwe online voorraad systeem helpen wij onze klanten om duurzamer te werken. Veel bedrijven doen mee met Het Nieuwe Werken. Met BEARonline wordt werken op afstand gemakkelijker. Niet alleen thuis, maar ook onderweg kunnen onze klanten hun actuele voorraad gevingerlast hout bekijken. Met deze innovatieve oplossing proberen wij bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Bear Optima Wood
Rudolf Dieselstraat 31
7442 DR Nijverdal