fbpx

Persbericht PEFC-Certificaat

19 september 2011

BEAR Optima Wood behaalt PEFC certificaat
Nijverdal – BEAR Optima Wood, een specialist in het vingerlassen van hout heeft onlangs het PEFC Chain of Custody certificaat behaald. Zij zijn deelnemer in het groepscertificaat van De & D Consult. BEAR Optima Wood kan vanaf nu dus PEFC gecertificeerd gevingerlaste houtproducten leveren.

Het vingerlassen van hout is al een duurzame bezigheid op zich: stukken hout die normaal gesproken als afval worden beschouwd, komen nu terecht in massieve balken. De CO2 die in het hout ligt opslagen wordt daarmee langer vastgelegd. Het vingerlas proces zelf veroorzaakt zeer weinig houtafval (circa 6%). Met het PEFC keurmerk wordt daarnaast aangetoond dat het gebruikte hout ook nog eens uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. De PEFC certificering is een aanvulling op het FSC certificaat, wat het bedrijf ook al in bezit heeft.

BEAR Optima Wood heeft in principe geen Chain of Custody-certificaat nodig. Toch hebben zij heel bewust wél voor certificering gekozen. Nancy Belshof legt dit uit: “Wij weten dat certificering in het geval van uitbesteding inderdaad niet verplicht is. Wij worden immers geen juridisch eigenaar van het hout. Toch zien wij de meerwaarde van de certificering voor onze klanten: het geeft hen een extra bevestiging dat wij de zaken goed op orde hebben en dat het gescheiden houden van het gecertificeerde hout ons niet vreemd is. Het is ten slotte ook goed dat er jaarlijks een onafhankelijk persoon langskomt, die onze bedrijfsprocessen eens onder de loep legt”.

BEAR Optima Wood ziet het behalen van PEFC als een logische stap. “Wij beschikten al over het FSC certificaat, maar zagen bij onze klanten steeds meer hout met het PEFC keurmerk verschijnen. Het bleek ook relatief eenvoudig om PEFC erbij te nemen, omdat de procedures van beide keurmerken maar weinig van elkaar verschillen” besluit mevrouw Belshof

Bear Optima Wood
Rudolf Dieselstraat 31
7442 DR Nijverdal